Home
Chihuahua's
het ras chihuahua
voeding
Foto's
pupinfo chihuahua's
herplaatsingen
onze chihuahua's
Amerikaansenaakthond
het ras AHT
Pupinfo AHT
Laatste nieuws pups
Fotoalbum
Contactformulier
Contact

 Dit ras heeft als enige naakthondenras totaal geen lichaamsbeharing met uitzondering van snorharen en wimpers. Omdat de hond helemaal kaal is kan hij een uitkomst bieden voor mensen die een allergie hebben.

Geboorte:

De hond wordt geboren met kort pluizig haar. Kort na de geboorte valt het haar uit, het eerst op het hoofd en als laatste met ongeveer 6 tot 8 weken aan de pootjes. Dan zijn ze helemaal kaal, maar met hun zachte abrikoosachtig aanvoelende huid, voelen ze heel lekker zacht aan. Ook de warme huid is zeer aangenaam om aan te voelen.

Gezondheid:

Bij veel naakthondenrassen komen problemen voor met de huid en tandproblemen. Dit kent de Aht niet, ze hebben een sterk en volledig gebit en hun abrikoosachtige huid produceert meer huidvet dan bij de andere naaktrassen, door dit huidvet dat zich over de hele hond verspreid worden de oude huidcellen “vastgehouden” totdat de hond gewassen wordt en oude huidcellen afgespoeld worden. Daarom biedt dit ras als enige mogelijk een oplossing voor mensen met een allergie.